Arbeta som personlig assistent

Att arbeta som personlig assistent tycker vi är ett av de finaste och viktigaste arbeten man kan ha!

Att hjälpa någon i vardagen, för att denne ska uppnå en så god livskvalitet som möjligt, är ett otroligt meningsfullt arbete. För att vara en bra personlig assistent behöver du ha en personlig mognad och en mycket god ansvarskänsla.

Vilka arbetsuppgifter som ingår i tjänsten beror helt på assistansanvändarens personliga önskemål och behov. Det kan vara hjälp upp ur sängen, äta, tvätta sig och klä sig. Du kan vara med assistansanvändaren under arbetsdagen, fritidsaktiviteter, föräldramöte eller på middag hos vänner.

Det kan finnas medicinska arbetsuppgifter som att ge medicin eller att sköta olika typer av teknisk utrustning, fixa datorn eller sköta om husdjur tillsammans med assistansanvändaren.

Tack vare vårt omfattande utbildningsprogram och den löpande handledning som alla våra anställda har rätt till så kan vi fokusera mer på att hitta personer med lämplig personlighet och därefter tillse att denne får rätt kompetenser. Känner du dig mogen att ta dig an uppgiften?

Du hittar våra lediga tjänster här!

Hittar du ingen tjänst som känns passande just nu kan du alltid göra en allmän intresseanmälan med bifogat CV till [email protected]. Glöm inte att ange var i landet du söker arbete.

När du gör en intresseanmälan godkänner du att Prima Omsorg tar emot och hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy

För att bli anställd som assistent hos oss behöver du uppfylla vissa krav. En del är lagstadgade och en del är sådana vi ställer för att se till så assistanserna vi ansvarar för håller så hög kvalitet som möjligt:

  • Du måste ha fyllt 18 år och du får inte heller ha uppnått en så hög ålder att du anses oförmögen att arbeta.
  • Du behöver uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret innan du får lov att arbeta. Oavsett om du söker en tjänst hos en vuxen eller ett barn.
  • Du behöver ange två referenser från tidigare arbeten.
  • Du behöver behärska språket tillräckligt väl för att kunna tillgodogöra dig våra obligatoriska utbildningar.
  • Innan du får arbeta behöver du ha genomgått vår introduktionsutbildning så att du fått en god förståelse för yrket, gällande lagstiftning på området, dokumentation och vilka rättigheter och skyldigheter respektive part har i den personliga assistansen.

Ovanstående gäller för alla som blir anställda hos oss på Prima Omsorg men utöver detta kan det finnas olika individuella krav eller önskemål från assistansanvändaren. Dessa finner du i respektive annons.

Välkommen att ansöka!

Kontakta oss